Skip to content

Online mozgásszervi állapotfelmérés és vizsgálat

Gyógytornászaink segítségével lehetőséget biztosítunk a gyógyulásra akár otthonában is. Online videóhívás során lehetőség nyílik az alapos vizsgálatra, mivel a gyógytornász a különböző mozgásszervi problémákat videón keresztül is megfigyelheti. A kezelésre ugyanígy van mód, kivéve azokat az eseteket, amiknek a gyógyítása kizárólag manuálterápiás fogásokkal lehetséges (pl. állkapocs ízületi manuálterápiás kezelés).

Az online mozgásszervi állapotfelmérés nem helyettesíti az orvosi konzultációt, diagnózist!

Kinek ajánljuk az online mozgásszervi állapotfelmérést, vizsgálatot:

 • Testtartás elváltozások esetén. A mozgásszervi panaszok gyakran összefüggnek a testtartás elváltozásával. Különösen veszélyeztetettek az egyoldalú életmódot, mozgásformát folytatók, pl. ülő életmódot élők, álló terhelésnek kitettek, nehéz fizikai munkát végzők, egyéb egyoldalú mozgással járó munkát végzők (pl. fogorvosok, kozmetikusok, manikürösök stb.).
 • Kisebb mozgásszervi panaszok esetén. A mozgásszervi panaszok egy része esetén nincs betegség diagnózis, a panasz még enyhébb fokozatban jelentkezik. Leggyakoribb, életminőséget befolyásoló panaszok: nyakfájás, hátfájás, derékfájás, csípő panaszok, térdfájás stb.
 • Rendszeres gerinctornát, gyógytornát igénylő panaszok esetén. Sok esetben előfordul, hogy a betegnek van orvosi diagnózisa, mely alapján rendszeres gerinctorna, gyógytorna, gerincstabilizáló torna stb. ajánlott, ám a mozgásprogramban nem történt előrelépés.
 • Segítség és iránymutatási igény esetén. A mozgásról, legyen az akár gyógyítási célú mozgás, mindenki tudja, hogy szükség van rá. A megvalósítás azonban olykor egyedül nem valósítható meg. Szükség van segítségre, motivációra, rendszerességre, iránymutatásra stb.
 • Saját egészségfejlesztés megvalósítása. A kisebb mozgásszervi panaszokat sokan tartósan elviselik. Ezen az állapoton akkor lehetséges túljutni, ha hajlandók vagyunk saját egészségünkre, egészségünk fejlesztésére áldozni, legyen az idő, energia, pénz stb.

Kinek nem ajánljuk az online mozgásszervi állapotfelmérést, vizsgálatot:

 • Kizárólag manuális kezelést igénylő mozgásszervi elváltozások esetén. Egyes elváltozások kezelése kizárólag manuális formában oldaható meg, pl. állkapocs ízületi kezelés.
 • Összetett, súlyos mozgásszervi panaszok esetén. Többszörösen összetett és/vagy súlyos, mozgásszervi panaszok esetén mindenképp személyes megjelenéssel megvalósuló kezelést javasolunk. Forduljon szakorvoshoz vagy gyógytornászhoz!
 • Mozgásterápia elutasítása. Hiszünk abban, hogy a mozgásszervi panaszok sok esetben a mozgáshiány és/vagy a nem megfelelő mozgások miatt alakulnak ki, így a gyógyítás is lehetséges a megfelelően megválasztott és kivitelezett mozgással. Azok számára, akik csoda-megoldást várnak és nem hajlandók mozogni, áldozni saját egészségük jobbításáért, nem ajánlott a vizsgálat!

Hogyan zajlik az online mozgásszervi állapotfelmérés, vizsgálat?

I. Előkészületek

 1. Az első lépés a vizsgálatra vagy kezelésre történő jelentkezés, ami az oldal alján elérhető űrlap kitöltésével történik.
 2. Az űrlap kitöltését követően van lehetőség időpontot foglalni a vizsgálatra.
 3. Ezt követően egyeztetjük a videóhívás részleteit, a technikai feltételeket. A videóhívás technikai platformját is ekkor véglegesítjük.

II. Videós vizsgálat technikai megoldása

A legmegfelelőbb eszközt az űrlap kitöltésekor tudja kiválasztani.

III. Mozgásszervi állapotfelmérés és vizsgálat

vizsgálat menete:

 1. A gyógytornász először felveszi személyes adatait.
 2. A vizsgálat elején gyógytornásza kérdéseket tesz fel a panaszokkal kapcsolatban. A kérdések vonatkozhatnak a panaszok jellegére, jelentkezésük időpontjára, egyéb betegségek jelenlétére, általános egészségügyi állapotára stb.
 3. Amennyiben a panaszok alapján felmerül a testtartás elváltozás lehetősége, ennek vizsgálata következik.
 4. Szükség esetén mozgásos feladatokat tartalmazó vizsgálat.
 5. A kérdések segítésével a gyógytornász be tudja határolni, mi állhat a panaszok hátterében. Ennek megfelelően  terápiát javasol, szóbeli kezelési tervet ad.
 6. A kezelési terv megbeszélése.

A mozgásszervi állapotfelmérés és vizsgálat ingyenes.

IV. Jelentkezés online mozgásszervi állapotfelmérésre és vizsgálatra 


Mi történik az űrlap kitöltését követően?

Időpont egyeztetés: kollégánk a megadott telefonszámon jelentkezik időpont egyeztetés céljából.

Online platform egyeztetése: az időpont egyeztetéssel egyidőben megtörténik az online „technika” kiválasztása, ami lehet Zoom, Skype, Meets, Google hangouts, Facebook messenger, Viber.

Online állapotfelmérés és vizsgálat: a lefoglalt időpontban kollégánk jelentkezni fog a megbeszélt felületen. Kollégánk telefonos elérhetőségét biztosítjuk esetleges egyeztetési igény esetén.

Online vizsgálat díja: a vizsgálat ingyenes.

Gerinciskola

Tel: +36-70-258-4880

Back To Top