Skip to content
Nyaki Gerincsérv Kezelése (McKenzie Tanfolyam)

McKenzie csomag (nyaki és lumbális gerincsérvre) 3+3

McKenzie torna, McKenzie módszer  nyaki gerincsérv kezelése (McKenzie tanfolyam)

A McKenzie módszer  – melyet Robin McKenzie újzélandi gyógytornász dolgozott ki – egy világszerte elismert és elterjedt módszer a különböző eredetű gerincproblémák, különösen a gerincsérv (porckorongsérv) kezelésére.

JELENTKEZÉS

Jelentkezés Személyes vagy Online Gyógytornára

Foglaljon időpontot Online naptárunkban szakemberünkhöz személyes vagy online szolgáltatásra!

„Hónapok óta az egyéni tornák után voltak először fájdalommentes napjaim, köszönhetően az egyénre szabott tornának.” – Garami Mónika

Kinek ajánljuk McKenzie csomagunkat?

 • nyaki, háti ill. lumbális gerincsérv esetén, ha változást szeretne elérni. Bizonytalan, milyen kezelés javítana az állapotán és szívesen kipróbálná a McKenzie módszer alapján összeállított gyakorlatokat
 • ha már végzett gyógytorna gyakorlatokat, de nem elégedett az eredménnyel
 • ha verhetetlen áron szeretné megtanulni az Önnek leginkább megfelelő McKenzie gyakorlatokat
 • ha szeretné tüneteit csökkenteni és elkerülni az operációt és ehhez meg szeretné tenni az első lépéseket
 • ha Ön nehezen tudja megoldani a szakemberhez történő közlekedést, mégis szeretne eredményt elérni (pl. vidéken lakik. időhiány miatt nehezen tudja megoldani a közlekedést)
 • ha már megoperált porckorongsérve van és szeretne tenni a kiújulás megelőzése érdekében, ill. utókezelést szeretne állapota javítására
 • ha nincsenek akut tünetei meglévő porckorongsérv esetén, de szeretne tenni a kiújulás megelőzéseérdekében

Hogyan épül fel a McKenzie csomag?

 • 3 alkalom 50 perces egyéni torna során egyénileg van mód a a gerincsérv állapotának felmérésére, a gyógyuláshoz szükséges mozgások kitesztelésére, a megfelelő mozgássor begyakorlására
 • 3 alkalom 30 perces egyéni torna során új gyakorlat, mozgássor betanítása.

kliens„Kisugárzó fájdalmam miatt kerestem egy szakorvost, aki megállapította, hogy porckorongsérvem van és műtétet javasolt. Nem tudtam rászánni magam, ezért egy barátnőm javasolta, próbálkozzak valamilyen tornával. Nem hittem, hogy az én állapotomban tudok tornázni, és azt sem, hogy meggyógyulhatok. Az állapotfelmérésen kapott információ alapján nagy nehezen belevágtam a kezelésbe is és ma már úgy érzem, ez volt az utóbbi évek legjobb döntése. Több alkalommal kellett ugyan részt venni kezelésen, de megszünt a fájdalmam és sokkal jobb a közérzetem is. Végre nem okoz fájdalmat a napi munkavégzés!”
Köszönettel: Nagy Zsuzsanna (Budapest)

Hogyan néz ki pontosan a csomag?

 • Mit tartalmaz a csomag?
  * 3 alkalom egyéni McKenzie tornát (3*50 perc) (Érték: 3 * 9.500 Ft / alkalom = 28.500 Ft)
  * 3 alkalom egyéni McKenzie tornát (3*30 perc) (Érték: 3 * 5.500 Ft / alkalom = 16.500 Ft)
  BÓNUSZ!
  * írásbeli házi feladatok (személyre szabott McKenzie gyakorlatok) (Érték: 2.000 Ft )
  * MP3-as gerinctorna (hanganyag) (Érték: 2.490 Ft )
  A teljes csomag értéke összesen: 45.000 Ft
 • Időpontok:
  Egyéni McKenzie torna: egyedileg egyeztetett időpontokban, hétfőtől péntekig 8-20 óra között
 • Ár: 37.900 Ft / tanfolyam
 • Fizetés: 2 részletben
  1. részlet: jelentkezéstől számított 5 nap visszaigazolás alapján. A helyek betöltése a befizetések alapján történik!
  2. részlet: 2. alkalommal helyszínen fizetendő
 • Oktató:
  Kiss Tünde (A, B, C, D, E McKenzie terapeuta)
  Barna Adrienn (A, B McKenzie terapeuta)
  Erdei Anett (A McKenzie terapeuta)
 • Jelentkezés módja: űrlap kitöltésével

Hogyan működik a rendelői gyógytorna és hol lehet igénybe venni?

Abban az esetben, ha a beteg járóképes, választhatja a rendelői gyógytornát és a házi gyógytornát is.

Szaketerápiás és / vagy eszköz igény esetén (pl. SchrothMcKenzieDorn terápia stb.) szakemberek, eszközök rendelőnkben állnak rendelkezésre. Járóképes beteg esetén sport- és baleseti rehabilitációs gyógytorna rendelőnkben is előrhető, nem csak házi ellátásban. Rendelői gyógytorna esetén a kezelést mozgásszervi állapotfelmérés előzi meg, ami a gyógytornával együtt (is) megvalósítható.

Otthoni keretek között hatékony a műtét előtti, utáni és egyéb célú rehabilitációs, állapotfenntartó, erősítő, tartásjavító torna.

Helyszín: Arthuman Központ, 1122 Budapest, Alkotás út 15.

Időpont foglaláshttps://arthuman.vibrohome.hu/
Tel: 06-30-190-7315

Árak és finanszírozás

Házi gyógytorna árakat erre a linkre kattintva tudja megtekinteni, a rendelői gyógytorna árakat pedig itt találja. SZÉP kártyával szabadidős keretösszegből fizethető a szolgáltatás, illetve önkéntes egészségpénztárnál is elszámolható szolgáltatásunk számlája.

Jelentkezés gyógytornára

Tel: 06-30-190-7315
Email: arthuman@arthuman.hu 
Időpont foglaláshttps://arthuman.vibrohome.hu/

 

Értékelés
Értékelés dátuma
Értékelt termék
McKenzie 3+3
Értékelés
51star1star1star1star1star

Dr Kriston Ildikó vagyok, az ArtHuman Központ alapítója. Végzettségem szerint közgazdász és jogász, illetve szomatodráma vezető (a betegségek lelki hátterét feltáró módszer) vagyok. Szakképzett gyógytornász kollégáimmal írásainkkal, szolgáltatásainkkal a mozgásszervi panaszok csökkentéséért dolgozunk!

This Post Has 13 Comments

 1. Ha esetleg Székesfehérváron is terveznek ilyen tanfolyamot tartani, oda szívesen elmennék. Bpestre nem tudok feljárni, mert 17 ig keddenként pedig 18-ig dolgozom.

  Köszönöm.

   

 2. Sajnos én is vidéki vagyok. Székesfehérvár vagy Bicske nekem is jó lenne.

   

  Üdvözlettel

  Bogdán Lilian

 3. Engem sajnos már megműtötttek, nekem is jó ez a torna!

  Üdv. Fehér Lészlóné Marcsi  Tel.: 06202625234

 4. Sajnos én Békés megyei vagyok. Budapestre nem tudok menni tornára.

  Sajnálom, hogy itt a közelünkben nincs ilyen. Üdvözlettel: Nagy Erzsébet

 5. Engem is érdekelne a tanfolyam. Egerben nem szerveznek esetleg?

  Üdv.

 6. Veszprém megyében, Balatonfüreden lakom. Érdekelne a McKenzi tanfolyam. Sajnos B.pestre nem tudok feljárni. 4-5 főt be tudnék szervezni, jó lenne ha itt  B.füredre lejönne egy szakember!!!

  Üdvözlettel: Monika

   

 7. Biztosan van minden megyeszékhelyen ilyen McKenzie-torna, én nyíregyházi vagyok, és a Jósa András Megyei Kórházban is csinálják, valamint magánrendelésen is igénybe lehet venni. Akkoriban pontosan itt dolgoztam, a reumatológián, gyógymasszőrként, többek között ilyen betegekkel, mint én…Ódákat zengtek erről a terápiáról, és tényleg sok embernek segített.

  Nekem azonban nem jött be: L3, L5-ön van mediolateral irányú, 5-6 mm-es kiboltosulásom, a bal lábamba sugárzik, és amikor erre a tornára jártam, fokozatosan romlott a helyzet, annyira, hogy a kocsiba már kézzel kellett beemelnem a bal lábamat. És mindenben megbotlottam. Abbahagytam, akkor az E-torna segített, minden reggel 1 óra, ha mostanság fáj a derekam, még mindig előkapok pár ilyen gyakorlatot. A teniszt ugyan abbahagytam, de tollasozni, röplabdázni, futni és országúti bringázni szoktam rendszeresen. A 45. évemet taposom. Nem állítom, hogy soha nem kerülök kés alá, de a jelenlegi állapotom egyáltalán nem indokolja. Már csak elvétve masszírozok, tanárként működöm, de igyekszem minél kevesebbet ülni, mert, saját tapasztalat is, a legnagyobb ellenség. Sok ülésnél érzem a bal külső bokám felett azt a furcsa sugárzó fájdalmat. 

  Mindenkinek meg kell mozdulni: ha mi nem teszünk érte, senki nem fog minket meggyógyítani. Meg kell találni a számunkra megfelelő tornát, mozgásformát, és mozogni, mozogni…

  1. Kedves Hajdu Zsuzsa! Az Ön példája maximálisan bizonyítja, hogy a módszer önmagában nem segít. Jó szakember kell hozzá, aki állapottól függően fel tudja mérni, kinek mire van szüksége. Hozzánk is nagyon sokan fordulnak, akik kérik, hogy küldjünk nekik McKenzie gyakorlatokat. Nekik is mindig azt kell leírnunk, hogy a gyakorlat senkit sem fog meggyógyítani. SZEMÉLYRE ÉS PROBLÉMÁRA SZABOTT gyakorlatokat kell végezni, nem pedig azt, amit a szomszéd kapott a gyógytorna foglalkozásokon! Tudom, hogy Ön szakembertől kapta a gyakorlatokat, nem mástól, de valószínűleg ő a módszerben gondolkodott, nem pedig a tünetekben.

 8. A módszer valóban csak akkor segít, ha személyre szabott. Személyesen én sem tudom igénybe venni a Bp.-i tanfolyamokat, de nekem itt helyben már ez sikerült fizioterápiás kezelés keretében, egyénre szabott gyakorlatokat végzek itthon. Sok kitartás és rendszeres tornázás napi szinten segít. Nekem szintén a műtétet javasolták, de mindent megpróbálok, hogy ezt elkerüljem, pedig fájdalom nélküli napjaim nincsenek.

 9. Én Hódmezővásárhelyi vagyok ezen a környéken lesz-e esetleg?

  Pl. Szeged.

  Milyen végzettséget igazoló oklevelet kapunk a tanfolyam végén?

  Választ előre is köszönöm.

   

  1. Csak Budapesten van ilyen programunk. Végzettséget 6 óra gyakorlással sajnos nem lehet szerezni, a program pácienseknek szól, nem pedig gyógytornászoknak.

 10. Borsod megyei vagyok, innen sajnos nem tudok tanfolyamra járni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Back To Top