skip to Main Content

Schroth tanfolyam (3+3)

Schroth tanfolyam (3+3)Katharina Schroth fejlesztette ki a gerincferdülés kezelésére szolgáló Schroth-módszert Németországban. Azért kezdett el ezzel foglalkozni, mert saját maga is ezzel a deformitással küszködött. Mára Németországban orvosok által is elismert Schroth féle scoliosis központ van.
A Schroth 3 dimenziós scoliosis terápia nem csak az oldalirányú görbületeket korrigálja. hanem a csigolyák csavarodása közben kialakult bordapúpokat is. Célunk, hogy a megfelelő korrekcióval rögzítsük a beteget a jó tartáshelyzetben, megéreztessük vele a valódi középhelyzetet, normalizáljuk a belső testképét.

Kinek ajánljuk Schroth tanfolyamunkat?

 • gerincferdülés, gerincproblémák esetén, ha szemmel látható változást szeretne elérni
 • ha már tornázott, de nem elégedett az eredménnyel
 • ha verhetetlen áron szeretne megtanulni a Schroth gyakorlatokat
 • ha szívesen tornázna hasonló problémával rendelkező emberekkel

Hogyan épül fel a tanfolyam?

 • 3 alkalom 50 perces egyéni torna során egyénileg van mód a gyakorlatok tanulására, korrigálásra
 • 3 alkalom 30 perces egyéni tornán történő gyakorlása a tanult gyakorlatoknak.

____________________________________________________________________________________________________________

nemeth_zsolt"Évek óta azzal a hittel éltem, hogy a gerincferdülésemmel a koromnál fogva már nem lehet mit kezdeni. Mindez nem is zavart addig, amíg nem jelentek meg tünetek, amik már a munkavégzésben is akadályoztak. Sokat ülök irodában és autóban is. A párom rábeszélésére kezdtem el egy kezelés-sorozatot, aminek hatására megszűnt a korábbi fájdalmam, sokkal jobban érzem magam. Több az energiám a munkámhoz is. Azóta már az egyik kollégámnak is ajánlottam!"
Köszönettel: Németh Zsolt (Budapest)

_____________________________________________________________________________________

 • Hogyan néz ki pontosan a csomag?

 • Mit tartalmaz a csomag?
  * 3 alkalom egyéni Schroth tornát (3*50 perc) (3*50 perc) (Érték: 3 * 7.000 Ft / alkalom = 21.000 Ft)
  * 3 alkalom egyéni Schroth tornát (3*30 perc) (3*30 perc) (Érték: 3 * 4.400 Ft / alkalom = 13.200 Ft)
  BÓNUSZ!
  * írásbeli házi feladatok (személyre szabott Schroth gyakorlatok) (Érték: 2.000 Ft )
  * MP3-as gerinctorna (hanganyag) (Érték: 2.490 Ft )
  A teljes csomag értéke összesen: 38.690 Ft
 • Időpontok:
  Egyéni Schroth torna: egyedileg egyeztetett időpontokban, hétfőtől péntekig 8-20 óra között
 • Ár: 29.900 Ft / tanfolyam
 • Fizetés: 2 részletben
  1. részlet: jelentkezéstől számított 5 nap visszaigazolás alapján. A helyek betöltése a befizetések alapján történik!
  2. részlet: 2. alkalommal helyszínen fizetendő
 • Oktató:
  Kiss Tünde (Schroth terapeuta)
  Erdei Anett (Schroth terapeuta)
 • Jelentkezés módja: űrlap kitöltésével

 

Jelentkezzen most!

Apróbetű: Ez a megrendelés elektronikus úton megkötött szerződésnek minősül, mely fizetési kötelezettséggel jár, és amelyre az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény 5. és 6. §-ában foglaltak irányadóak. A szerződés a távollevők között kötött szerződésekről szóló 1999. (II.5.) Kormányrendelet hatálya alá tartozik. Ennek érdekében az elektronikus úton leadott megrendelések esetén a megrendelő 8 napon belül indoklás nélkül elállhat a szerződéstől. Elállási szándékát a megrendeléstől számított 8 napon belül e-mailben jelezheti (arthuman@arthuman.hu). A szerződést a megrendelő űrlap kitöltésével és a "Jelentkezem" gombra való kattintással a Kp-Fiscus Bt.-vel köti (1122 Budapest, Alkotás út 15. I/9. Adószám: 20353953-1-43) Fizetési feltételek: Megrendelése után azonnal visszajelzést küldünk a megrendelés adatairól, valamint elküldjük a fizetési információkat. A fizetési határidő 5 nap, melynek be nem tartása esetén a megrendelést töröljük.

 

 

 

Kérjük, ossza meg!
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

dr Kriston Ildikó

Dr Kriston Ildikó vagyok, az ArtHuman Központ alapítója. Végzettségem szerint közgazdász és jogász, illetve szomatodráma vezető (a betegségek lelki hátterét feltáró módszer) vagyok. Szakképzett gyógytornász kollégáimmal írásainkkal, szolgáltatásainkkal a mozgásszervi panaszok csökkentéséért dolgozunk!

This Post Has 31 Comments
 1. Ez a tanfolyam, az ára miatt nem minden beteg számára érhető el. A betegség a legtöbb esetben egyenlő a szegénységgel, gondolok a 60%-os táppénzre, a drága gyógyszerekre, stb.

  1. A munkaórákat sajnos nekünk is ki kell fizetnünk. Pontosan azért hirdettünk meg tanfolyamot, mert így a csoportos órák a tanulás második fázisában kevesebbe kerülnek.

 2. Szívesen részt vennék a tanfolyamon, csak más napokon. Indítanak-e  hétfő, szerda vagy pénteki munkanapokon  Schroth tanfolyam-ot?

  Várom válaszukat: Edit

  1. Igénytől függően tervezünk új tanfolyamot is, és más napok is szóbajöhetnek. Több tanfolyamot is meghirdettünk, az érdeklődéstől függ, hogy melyiket tudjuk újraindítani.

 3. Kérdezem, hogy alkalmanként mennyi ideig tart a foglalkozás egyéniben és csoportban?

  45 /60/90 perc?

  Üdv. Mirrrcike

  1. Természetesen szeretnénk olyan megoldásokat is kínálni, ami vidékiek számára elérhető, de jelenleg még nincs vidéki tanfolyamunk.

 4. Érdeklődnék, hogy vidéken nem szerveznek-e ilyen tanfolyamot? Én a Dél-alföldön élek, és a csoportos foglalkozások időpontja miatt aznap már nem tudnék vonattal hazajutni.

  1. Természetesen szeretnénk olyan megoldásokat is kínálni, ami vidékiek számára elérhető. Esetleg vidéki helyszín, vagy hétvégi időpont tudna ezen segíteni. Kövesse oldalunkat, mert igyekszünk ilyen tanfolyamot is szervezni!

 5. Gyerek is meg tudja tanulni, 14 éves, akinek szüksége lenne rá? És helyileg hol lesz a tanfolyam?

  Köszönettel

   

  1. Ebben a korban a gyerekek már jól el tudják sajátítani a gyakorlatokat, és nagyon jó eredményeket lehet náluk elérni. Helyszín: 1122 Bp., Alkotás út 15. (Déli pályaudvarral szemben).

 6. Szeretném a lányomnak a Schroth tanfolyamot befizetni (3+3), de csak akkor, ha hétfői, vagy szerdai napon hirdetik meg, mert Ő minden kedden este 20 óráig dolgozik, viszont nagy szüksége lenne a tornára. Kérem értesítsenek, ha más időpontban is szerveznek tanfolyamot.

 7. Azt olvastam, hogy a Schroth 40 év fölött már nem nagyon használ, mert becsontosodott a gerinc. Mégis milyen hatás várható – két irányú scoliosis esetén? Én 51 éves vagyok. Köszönöm.

  1. A csontosodás igaz. Változást lehet viszont elérni a tünetekben, amik nagymértékben csökkenhetnek, javulhatnak.

 8. Van-e már fejlemény a vidéki városokban történő Schroth tanfolyam indításával kapcsolatban? (Olvastam, hogy tervezik.)

  Én Békéscsabán élek. Itt szeretnék járni a tanfolyamra keddi és pénteki napokon.

   

  1. Békéscsabán sajnos nincs képviselőnk. Egyre több helyről van igény. Ahol nincs gyógytornászunk, oda is szívesen megyünk, megfelelő számú jelentkező esetén, vidékhez igazítva a kezelést (az utazási igény miatt). Most is van kezedeményezésünk vidéki városból, ahol együtt jelentkezik 5 ember. Ilyen esetben természetesen megoldjuk a kezelést.

 9. Kétirányú,  jobbra konvex háti és balra konvex ágyéki scoliosis esetén (40 fok körül) 33 éves korban napi 1/2 – 1 óra gyógytornával, gyakori korrigálással várható javulás? a romlást ennyi idős korban még megakadályozhatja a rendszeres gyógytorna? terhesség alatt várható nagyfokú romlás? ajánlott a háti görbület esetében a konvex oldalon történő tartós – célzottan a bordapúpra nyomást kifejtő – fekvés?  (pl.: egy medicinlabdán vagy kemény felületen történő oldalirányú fekvés huzamosabb ideig) 

  1. Ilyen mértékű scoliosis esetén is várható eredmény, de nem mindegy, milyen gyakorlatokat végez, mennyire helyesen végzi azokat, van e kontrol, cserélődnek e állapottól függően a gyakorlatok stb. Gyógytorna és gyógytorna gyakorlatok között óriási különbség van. Mindenképp konzultáljon szakemberrel és a gyakorlatok legyenek személyre szabottak. Mi elsősorban a Schroth gyakorlatokat javasoljuk, de tartáskorrekciós feladatok is szóba jöhetnek. A Schroth gyakorlatokról tudnia kell, hogy azokat egyedül, profi betanítás nélkül a komplexitás és nehézség miatt nem lehet otthon egyedül végezni.

 10. Engem is erdekelne a dolog, egy gond van csak, hogy en Norvegiaban elek. Mar vettem 2 repulojegyet ebben az evben – 1.) oktober 13-17-ig 2.) december 8-11-ig. Egyiket sem talaltam meg sajnos a tablazatotokban, ezert kerdezem hogy ha lenne lehetoseg peldaul szerdan oktober 16-an egy tanfolyam , akkor azonnal fizetem be amit be kell fizetni. Engem ez a Schroth fele gyakorlatok erdekelnek. Nyaki gerincservet mutottek nalam es agyeki servmutet is volt. Viszonylag sportos vagyok, uszni jarok 3x egy heten, es vizitorna. Plussz torna otthon amiben nem vagyok biztos hogy jol csinalom-e. Szoval ezert kerestem fel Onoket. Varom a valaszt , esetleges kerdes johet a mail cimemre. Koszonettel 🙂

  1. Kedves Julia!

   A leírt problémái alapján egyáltalán nem biztos, hogy a Schroth gyakorlatok felelnek meg Önnek (két különböző gerincsérv), viszont a személyre és az Ön problémájára szabott gyakorlatok nagyon hatékonyak lehetnek, s az így kapott gyakorlatokat otthon is tudja végezni. Októberre előre lefoglalunk Önnek időpontot, amennyiben megfelel ez a megoldás! Várjuk válaszát! Amennyiben emailt szeretne írni, a következő címeken várjuk levelét: gerincgyogyitas@gerincgyogyitas.hu , gerinciskola@gerinciskola.com .

 11. Tisztelt Cím! Mivel én is vidéki vagyok (orosházi), de a békéscsabai csoporthoz szívesen csatlakoznék. Kérdésem az lenne, hogy egy 50 éves gerincferdülés még valamelyest korrigálható?

  Köszönöm előre is szíves válaszukat: Ági

  1. A gerincferdülés tüneteit ebben a korban is nagyon jól lehet korrigálni célirányos tornával.

  2. Ezek szerint már ketten is vagyunk Kedves Dénes Ágnes, akik a Schroth-terápián részt vennének Békéscsabán.

   Remélem, előbb-utóbb lesz tanfolyam itt is.

 12. Tisztel dr.nő! Nekem nagyfokú gerincferdülésem van gyermekkorom óta (jobbra convex scoliosis), ami mostanra (51 évesen) már több, mint 60 fokossá vált és jobb oldali bordapúpom is van. Emellett a csípőm is be van szűkülve, jobb sarok csonthártya gyulladásom van. Járok reumatológiára, és kaptam ortopédián szteroid injekciókat is, de egyik sem segít. A fájdalmam szinte folyamatosan jelen van. Mindennap tornázok, amit a gyógytornán tanultam. Mivel nehezen tudok járni, közlekedni, így nehézséget okozna  Bp.re feljárnom, mivel én Egerben lakom. Hogyan tudna nekem segíteni a jelen állapotomban? Köszönöm előre is a válaszát. Ibolya

 13. Ez a 3 alkalom külön időpontonként van, vagy egy nap? Mert vidékről mindig felutazni, vagy ott aludni drága plusz költség. Kérem válaszoljon kérdésemre. Köszönöm. Ibolya

  1. Az első 3 alkalom egyéni torna, így ezeket szabadon össze lehet vonni, a kiscsoportosakat értelemszerűen nem. Amennyiben vidékről jön kezelésre, nem szükséges a tanfolyamra befizetni. Egyéni tornánál nagyobb a rugalmasság, pl. egyszerre jöhet két órára, otthon végzi a gyakorlatokat és 2-3 hét múlva jön ismét kezelésre, amikor új gyakorlatokat tanítunk be.

 14. Én 70 éves  vagyok, az orvos gerinctorna gyakorlatokat írt elő, de nem tudtam végigcsinálni a felét sem. Otthon két napig pihentem utána. Mi erről a véleménye kedves doktornő?

  1. Ilyen esetben mindenképp egyéni terápiára van szükség. Nem a gyakorlatok gyógyítanak önmagukban, hanem az állapothoz igazított, megfelelően kiválasztott mozgásprogram.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Back To Top
53 módszer
A mozgásszervi panaszok csökkentésére