Barion Pixel Skip to content
Fájdalomcsillapító Tapaszok

Fájdalomcsillapító tapaszok

Fájdalomcsillapító eljárások

A fájdalomcsillapítás leghatékonyabb módja, ha a fájdalmat kiváltó okot szüntetjük meg. Gyakori azonban, hogy elsőként a tüneti fájdalomcsillapítás az első, amivel mérsékelni lehet a fájdalmat, majd ezt követően lehet a fájdalmat kiváltó okokat kezelni. A fájdalom számos problémát jelezhet, ezért nem elegendő annak csillapítása, mindenképp szükséges az ok feltérképezése is.

A fájdalomcsillapítás körébe számtalan módszer tartozik.

JELENTKEZÉS

Jelentkezés Személyes vagy Online Gyógytornára

Foglaljon időpontot Online naptárunkban szakemberünkhöz személyes vagy online szolgáltatásra!

Ide sorolhatóak a különféle fizioterápiás eljárások, amik a természetben előforduló energiák (mint például hő, mechanikai, elektromos) és a kémiai hatások hatékony felhasználásán alapulnak.

A fájdalomcsillapító eljárásokhoz sorolható továbbá a különféle gyógyszeres kezelések: gyógyszeres fájdalomcsillapítás (legyen az injekciós kúra vagy szájon át szedhető fájdalomcsillapító készítmények), de az orvosi lézerterápia, és akupunktúra is.

Alkalmazhatunk közvetlenül a fájdalom helyén tapaszokat vagy krémeket, nem csak bevételre szánt fájdalomcsillapító tablettákat, kapszulákat.

A természetes fájdalomcsillapító módszerek sokfélék lehetnek, azonban nagyon fontos, hogy az orvos határozza meg minden esetben, melyik eljárás lehet célravezető az adott fájdalom csökkentésében és az okok megszűntetésében.

Milyen előnyei vannak a fájdalomcsillapító tapaszoknak?

A tapaszok közvetlenül a fájdalom helyén alkalmazhatóak és akár hosszabb időn át lehetnek a bőrünkön. Hatásuk ezáltal gyorsan kialakul, tartósabb, egyenletesebb. A hatóanyagai csak kis mértékben jutnak be a keringésbe, így mellékhatásaik vagy kölcsönhatásaik kialakulásának esélye más gyógyszerekkel csekély. Ennek mértéke azonban természetesen egyénenként és tapaszonként változhat.

A fájdalomcsillapító tapaszok típusai

Mikroelektromos működésű fájdalomcsillapító tapaszok

Ebben a tapaszban enyhe nedvesség (verejték) hatására gyenge egyenáram jön létre, amely hatására az izmok ellazulnak. Ezáltal javul a vérkeringés, és ennek hatására oldódik a fájdalmat okozó görcs is. A tapasz előnye, hogy gyógyszermentes, így nem zavarja más gyógyszerek hatását.

Gyógynövénytartalmú fájdalomcsillapító tapaszok

A gyógynövénytartalmú tapaszok általában valamilyen gyógyhatású növényi kivonatot, mentolt, illetve egyes esetekben metil-szalicilátot is tartalmaznak. Tanácsos, hogy beszélje meg háziorvosával a lehetőségeket, mert bár a hatóanyagok felszívódása kis mértékű, semmiképpen sem szabad figyelmen kívül hagyni az esetleges mellékhatásokat.

Gyógyszeres fájdalomcsillapító tapaszok

A gyógyszeres fájdalomcsillapító tapaszok között vannak vény nélkül kapható és vényköteles készítmények is. A vény nélkül kapható készítmények általában diklofenák hatóanyagot tartalmaznak, amely egy nemszteroid gyulladásgátló és fájdalomcsillapító vegyület.
Ezek a tapaszok csak rövid távú kezelésre (max. 7 nap) javasoltak, hosszabb ideig fennálló fájdalom esetén mindenképp keressük fel háziorvosunkat.

Kinezio tape – Kineziológiai tapaszok

A kineziológiai tapaszok (kinezio tape) megfelelően felhelyezve fokozzák a nyirokkeringést és a vérkeringést, illetve csökkentik a sérült szövetek terhelését, ezáltal csökkentik a fájdalmat és a gyulladást, a további izomgörcsök kialakulását. Előnye, hogy gyógyszermentes, így széleskörűen alkalmazható, biztonságos. Használatakor azonban kiemelten fontos a szakszerű felhelyezés, hogy a tapasz a megfelelő izmokra hatva hatékonyan tudja kifejteni a hatását. A felhelyezéshez érdemes mindig szakember segítségét kérni. A kinesio tape-t speciálisan képzett orvosok, gyógytornászok vagy fizioterapeuták tudják a legoptimálisabban felhelyezni. Használata igen sokrétű panaszok esetén lehet hatásos.

Fizikoterápiás kezeléseink

Lágylézer kezelés (Soft lézer)

Ultrahangterápia

Elektroterápia, TENS 

Árak és finanszírozás

Házi gyógytorna árakat erre a linkre kattintva tudja megtekinteni, a rendelői gyógytorna árakat pedig itt találja. SZÉP kártyával szabadidős keretösszegből fizethető a szolgáltatás, illetve önkéntes egészségpénztárnál is elszámolható szolgáltatásunk számlája.

Jelentkezés gyógytornára

Tel: 06-30-190-7315
Email: arthuman@arthuman.hu 
Időpont foglalás: https://arthuman.vibrohome.hu/

dr Kriston Ildikó

Dr Kriston Ildikó vagyok, az ArtHuman Központ alapítója. Végzettségem szerint közgazdász és jogász, illetve szomatodráma vezető (a betegségek lelki hátterét feltáró módszer) vagyok. Szakképzett gyógytornász kollégáimmal írásainkkal, szolgáltatásainkkal a mozgásszervi panaszok csökkentéséért dolgozunk!

This Post Has 0 Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Back To Top