Barion Pixel Skip to content
A Hátfájás Okai

A hátfájás okai

A hátfájás okai

A hátfájás a gerincoszlopot tartó csontok, porcok, szalagok, izmok betegségeiből, a gerincvelőnek a betegségeiből származik. A gerinc felületes izomzata, illetve a bőr betegségei is kiválthatnak háti fájdalmat, sőt a mellkasi és hasi szervek kisugárzó megbetegedéseiből is adódhat.

Eredetét tekintve tehát a háti fájdalom lehet lokális eredetű, de kisugárzó fájdalom is okozhatja.

JELENTKEZÉS

Jelentkezés Személyes vagy Online Gyógytornára

Foglaljon időpontot Online naptárunkban szakemberünkhöz személyes vagy online szolgáltatásra!

Idősebb korban gyakoriak a gerinc kopásos megbetegedései, a meszesedés, az ízületi-reumás betegségek, a csontritkulás. Gyakoribbak az elesések, amelyek zúzódást okozhatnak. A csigolyák meszesedése, merevedése nagy fájdalommal jár.

Sokszor statikai zavar, azaz tartásprobléma áll a háttérben. Ülő foglalkozásúaknál különösen gyakori, de előidézheti túlsúlyosság, sőt a kismamák is veszélyeztetettek, amikor a testsúly eltolódása miatt megváltozik a statikai egyensúly. A fájdalom oka ilyenkor elsősorban az, hogy a statikai egyensúly megváltozásakor akaratlagos kompenzáló izom-összehúzódásokra kerül sor, amelyek fáradtságérzést, kényelmetlenséget, végül pedig fájdalmat keltenek.

A leghétköznapibb rendellenesség, mely nemcsak derékfájást, hanem néha komoly háti fájdalmat is előidéz: a lúdtalp! Ha gyermekünknek fáj a háta, akkor ortopédiai vizsgálat szükséges. A gerinc speciális betegsége a Scheuermann-kór, mely a csigolyatest zárólemezének csontosodási zavara: a csigolyák ék alakúan megkeskenyednek, emiatt a gerincoszlop megfelelő területe merevvé válhat.

A hátfájást leggyakrabban kiváltó okok lehetnek:

  • Rossz tartás, gyenge hátizommal kombinálva, ami a hátizomzat feszüléséhez és a gerincoszlop nem egyenletes terheléséhez vezet.
  • Pszichés terhelés hatására bekövetkező izomfeszülés (stressz, családi, munkahelyi problémák).
  • Ízületi kopás
  • Csontritkulás
  • Menstruáció
  • Terhesség
  • Izomszalag-sérülés

Kezelési módja lehet

  • egyénre szabott gyógytorna
  • fizikoterápiás kezelések

Hogyan működik a rendelői gyógytorna és hol lehet igénybe venni?

Abban az esetben, ha a beteg járóképes, választhatja a rendelői gyógytornát és a házi gyógytornát is.

Szakterápiás és / vagy eszköz igény esetén (pl. SchrothMcKenzieDorn terápia stb.) szakemberek, eszközök rendelőnkben állnak rendelkezésre. Járóképes beteg esetén sport- és baleseti rehabilitációs gyógytorna rendelőnkben is előrhető, nem csak házi ellátásban. Rendelői gyógytorna esetén a kezelést mozgásszervi állapotfelmérés előzi meg, ami a gyógytornával együtt (is) megvalósítható.

Otthoni keretek között hatékony a műtét előtti, utáni és egyéb célú rehabilitációs, állapotfenntartó, erősítő, tartásjavító torna.

Helyszín: Arthuman Központ, 1122 Budapest, Alkotás út 15., és 1113 Budapest, Kökörcsin utca 19.

Időpont foglaláshttps://arthuman.vibrohome.hu/
Tel: 06-30-190-7315

Fizikoterápiás kezelések

Lágylézer kezelés (Soft lézer)
Ultrahangterápia

Házi gyógytorna és online gyógytorna

Több helyszínen az Ön otthonában és online formában pedig helyszíntől függetlenül tudunk egyéni gyógytornát biztosítani.

Árak és finanszírozás

Házi gyógytorna árakat erre a linkre kattintva tudja megtekinteni, a rendelői gyógytorna árakat pedig itt találjaSZÉP kártyával szabadidős keretösszegből fizethető a szolgáltatás, illetve önkéntes egészségpénztárnál is elszámolható szolgáltatásunk számlája.

Jelentkezés gyógytornára

Tel: 06-30-190-7315
Lenti űrlap kitöltésével.
Email: arthuman@arthuman.hu 
Időpont foglaláshttps://arthuman.vibrohome.hu/

 

Dr Kriston Ildikó vagyok, az ArtHuman Központ alapítója. Végzettségem szerint közgazdász és jogász, illetve szomatodráma vezető (a betegségek lelki hátterét feltáró módszer) vagyok. Szakképzett gyógytornász kollégáimmal írásainkkal, szolgáltatásainkkal a mozgásszervi panaszok csökkentéséért dolgozunk!

This Post Has 0 Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Back To Top