Barion Pixel Skip to content
Mágneses Terápia

Mágneses terápiával kezelhetőek az izomsérülések!

Mágneses terápiaNem csak azokat fenyegeti némi veszély, akik nem mozognak. A rendszeresen sportolóknak számolniuk kell a különféle izomsérülések lehetőségével is. Annak próbált utánajárni Harry Banyard, az Edith Cowan Egyetem Mozgás- és Egészségtudományi Iskolájának hallgatója, hogy miként hasznosítható az elektromágneses terápia a különféle izomkárosodásokat elszenvedettek körében.

JELENTKEZÉS

Jelentkezés Személyes vagy Online Gyógytornára

Foglaljon időpontot Online naptárunkban szakemberünkhöz személyes vagy online szolgáltatásra!

A pulzáló elektromágneses terápiáról már korábban bebizonyosodott, hogy csonttörések és csontritkulás esetén igen jótékony hatással bír, ám arról mindeddig nem született tudományos kutatás, hogy vajon az izomfelépülésben is ugyanígy segítséget tud-e nyújtani. Banyard éppen arra volt kíváncsi, hogy ízületi gyulladás, izomszakadás vagy rándulás esetén is sikerrel bevethető-e a módszer, hiszen jelenleg az ilyen jellegű sérülésekre csupán igen költséges fizikoterápiás kezeléseket, valamint gyógymasszázs-terápiát tudnak javasolni az orvosok.

A betegeknél gyors felépülés indult meg

Banyard hat hónapon át tesztelte férfi és női önkénteseken a mindössze számítógépes egér méretű készüléket, és minden esetben javulást tapasztalt. A betegek ereje visszatért, az izomfunkcóik helyreálltak, és gyors felépülés indult meg, ami például egy atléta esetében – akik körében igen gyakoriak az ilyen jellegű sérülések – létfontosságú, hiszen a gyógyulás időtartama kihat későbbi teljesítményére is. A szakértők szerint számos egyéb esetben is igen nagy haszna lehet az eszköznek, például ízületi protézisek beültetését követően, vagy akár olyanok esetében is, akik túlságosan megerőltetik magukat edzés során. (Forrás: Medipress)

dr Kriston Ildikó

Dr Kriston Ildikó vagyok, az ArtHuman Központ alapítója. Végzettségem szerint közgazdász és jogász, illetve szomatodráma vezető (a betegségek lelki hátterét feltáró módszer) vagyok. Szakképzett gyógytornász kollégáimmal írásainkkal, szolgáltatásainkkal a mozgásszervi panaszok csökkentéséért dolgozunk!

This Post Has 0 Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Back To Top