Barion Pixel Skip to content
Már Egy Rövid Testmozgás Is Javítja Az önbizalmat!

Már egy rövid testmozgás is javítja az önbizalmat!

Az önnbizalommal kapcsolatos problémák minden korosztályt érintenek. A tinédzserek vizsgálata ebből a szempontból azért jelentős, mert ők képezik a a jövőbeli felnőtt korosztályt, és ha mér ebben a korban kialakul az önbizalomhiány, később is számolni kell annak következményeivel. Egy nemrég megjelent tanulmányban dr. Gary Goldfield arra keresi a választ, miként javíthat a tizenévesek általános egészségi állapotán a megfelelő mennyiségű testmozgás.

JELENTKEZÉS

Jelentkezés Személyes vagy Online Gyógytornára

Foglaljon időpontot Online naptárunkban szakemberünkhöz személyes vagy online szolgáltatásra!

Az elhízás minden korban számos betegség veszélyét hordja magában, a cukorbetegségtől kezdve egészen a krónikus szívbetegségig, ám a tizenévesek körében ezek még együtt járnak az alacsony önértékeléssel és a társaságból való kirekesztettség állapotával is. Dr. Goldfield, a Kelet-Ontariói Gyermekkórház Kutató Intézeténeklegfőbb tanácsa a túlsúllyal küzdő gyerekek szülei számára az, hogy dobják ki a mérleget.
A gyerekek számára épp elég kihívás az, hogy nap, mint nap szembesülniük kell társaik gúnyolódásával, nem szükséges mindezt még otthon is folytatni. Ehelyett azt a pozitív üzenetet kell közvetíteni feléjük, hogy már a legkisebb testmozgás is látványos javulást eredményezhet a mentális egészségük terén.

Kis testmozgás, nagyobb önértékelés

A tanulmány során harminc 12-17 éves fiatalt osztottak be, hogy heti két alkalommal laboratóriumi körülmények között kerékpározzanak, miközben egy részük a saját maguk által kiválasztott zenét hallgatta, más részük pedig – szintén a maguk által választott – interaktív videojátékot játszott. Mindkét dolog célja az volt, hogy elvonja a résztvevők figyelmét a monoton testmozgástól, emellett a hatvan perces edzés során bármikor bárki leállhatott pihenni. A sportolás végeztével az alanyokat megkérték, hogy értékeljék saját magukat tudásuk, társas kompetenciáik, ügyességük, testképük és önbecsülésük tekintetében.

A szakemberek megfigyelték, hogy a mozgás hatására javult a gyerekek saját magukról alkotott képe, megerősödött az önbizalmuk, ami nagy segítségükre lehet a társaik gúnyolódásával szemben, emellett általános közérzetük is jelentős javuláson ment át. Dr. Goldfield hangsúlyozta, a vizsgálatból világossá vált, hogy már egészen kevés testmozgás is látványos pszichológiai előnyökkel járhat, ami egy fontos kezdeti lépés a túlsúlyos fiatalok számára. Ha ezután fokozatosan javul fizikai aktivitásuk is, az még számos, további egészségügyi előnyt fog eredményezni.
(Forrás: Medipress)

Az egészséges életmódhoz a mozgás is hozzátartozik. Kérje INGYENES gyakorlatainkat!

Név: *
Email: *
Város: *

 

 

dr Kriston Ildikó

Dr Kriston Ildikó vagyok, az ArtHuman Központ alapítója. Végzettségem szerint közgazdász és jogász, illetve szomatodráma vezető (a betegségek lelki hátterét feltáró módszer) vagyok. Szakképzett gyógytornász kollégáimmal írásainkkal, szolgáltatásainkkal a mozgásszervi panaszok csökkentéséért dolgozunk!

This Post Has 0 Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Back To Top